Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací – Bc. Monika Vokálová
Bc. Monika Vokálová
Master's thesis
Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací
Effect of water pH on the quality of lavender oil obtained by hydrodistillation
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá levandulovým esenciálním olejem. První část teoretické části je věnována samotné rostlině, je zde popsán především její výskyt, vzhled a vlastnosti. Další část je zaměřena obecně na esenciální oleje. Jsou zde uvedeny vlastnosti olejů a také metody, kterými se esenciální oleje nejčastěji získávají. Dále se tato část zabývá chemickým složením esenciálních olejů, kde je …moreAbstract:
This diploma thesis deals with lavender essential oil. The first part of the theoretical part is focused on the plant itself. It describes mainly its occurrence, appearance and properties. The next part is focused on essential oils in general. The properties of the oils are given here, as well as the methods by which the essential oils are gradually obtained. Furthermore, this part deals with the chemical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VOKÁLOVÁ, Monika. \textit{Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného$\backslash$nl$\{\}$ hydrodestilací}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/htrerl/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vokálová, Monika. Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální aktivita a chemické složení silic lípy srdčité
Anna Štětinová -
Chemické složení a antimikrobiální aktivita silic z Euodia hortensis a Polyscias fruticosa
Jakub Šimandl -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Lamiaceae
Olga Zítková -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů českých léčivých rostlin
Nela Štrosová -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Studium parametrů mandarinkového oleje
Karolína Chalupová -
Studium parametrů levandulového oleje
Lucie Retová