Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací – Bc. Monika Vokálová
Bc. Monika Vokálová
Master's thesis
Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací
Effect of water pH on the quality of lavender oil obtained by hydrodistillation
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá levandulovým esenciálním olejem. První část teoretické části je věnována samotné rostlině, je zde popsán především její výskyt, vzhled a vlastnosti. Další část je zaměřena obecně na esenciální oleje. Jsou zde uvedeny vlastnosti olejů a také metody, kterými se esenciální oleje nejčastěji získávají. Dále se tato část zabývá chemickým složením esenciálních olejů, kde je …viacAbstract:
This diploma thesis deals with lavender essential oil. The first part of the theoretical part is focused on the plant itself. It describes mainly its occurrence, appearance and properties. The next part is focused on essential oils in general. The properties of the oils are given here, as well as the methods by which the essential oils are gradually obtained. Furthermore, this part deals with the chemical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOKÁLOVÁ, Monika. \textit{Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného$\backslash$nl$\{\}$ hydrodestilací}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/htrerl/.
Jak správně citovat práci
Vokálová, Monika. Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita a chemické složení silic lípy srdčité
Anna Štětinová -
Chemické složení a antimikrobiální aktivita silic z Euodia hortensis a Polyscias fruticosa
Jakub Šimandl -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů rostlin čeledi Lamiaceae
Olga Zítková -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů českých léčivých rostlin
Nela Štrosová -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Studium parametrů mandarinkového oleje
Karolína Chalupová -
Studium parametrů levandulového oleje
Lucie Retová