Složení, nemoci a analýza vína, literární rešerše – Mgr. Jana Hložková
Mgr. Jana Hložková
Bakalářská práce
Složení, nemoci a analýza vína, literární rešerše
Analysis of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku analýzy vína. První část se věnuje složení vína. V další části jsou rozebrány nejčastější nemoci a vady vína, které ovlivňují jeho výslednou kvalitu. Největší část je věnována metodám analýzy vína. Ke kontrole procesu výroby vína a jeho kvality se využívá stanovení alkoholů, sacharidů, kyselin, sirných a polyfenolických sloučenin. Analýza těchto látek …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on problems of wine analysis. The first part pays attention to wine structure. The next part breaks down the most common wine diseases and wine defects which influence its final quality. The biggest part of this work is contributed to methods of wine analyzing. To check the process of wine production and its quality we use alcohol, sugar, acid, sulphur and polyfenolic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2008
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/zgfph/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2008
- Vedoucí: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.
- Oponent: Ing. Milan Jílek
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Economic Analysis of Wine Industry in Kazakhstan
Adiya Ipmagambetova -
Foreign trade of Italy - case study of grapes wine
Ksenia Shapko -
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Vliv autolýzy kvasnic na složení vína
Jan Mikuš