Bc. Tomáš Huška

Master's thesis

Porovnání mléčných výrobků s alternativními produkty

Comparison of dairy and alternative products
Abstract:
Nemléčné výrobky začínají tvořit stále větší část trhu s prognózou dalšího nárůstu. Je to zapříčiněno hledáním alternativních výživových směrů, vyšší šetrností ke klimatu a onemocněními, které nedovolují části populace konzumovat mléčné výrobky. Literární přehled obsahuje kapitoly zabývající se složením kravského mléka, alergií na kravskou bílkovinu, intolerancí na laktózu a rostlinnými produkty. Větší …more
Abstract:
Dairy-free products have become a more significant part of the market, with a forecast of their continuous rise. It is caused by a search for alternative nutrition choices, a higher awareness of the climate, and diseases preventing the consummation of dairy products. The theoretical part of the thesis consists of parts focusing on the composition of cow’s milk, cow’s milk protein allergy, lactose intolerance …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2022
  • Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Reader: Hana Zachovalová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta