Bc. Tomáš Huška

Master's thesis

Porovnání mléčných výrobků s alternativními produkty

Comparison of dairy and alternative products
Anotácia:
Nemléčné výrobky začínají tvořit stále větší část trhu s prognózou dalšího nárůstu. Je to zapříčiněno hledáním alternativních výživových směrů, vyšší šetrností ke klimatu a onemocněními, které nedovolují části populace konzumovat mléčné výrobky. Literární přehled obsahuje kapitoly zabývající se složením kravského mléka, alergií na kravskou bílkovinu, intolerancí na laktózu a rostlinnými produkty. Větší …viac
Abstract:
Dairy-free products have become a more significant part of the market, with a forecast of their continuous rise. It is caused by a search for alternative nutrition choices, a higher awareness of the climate, and diseases preventing the consummation of dairy products. The theoretical part of the thesis consists of parts focusing on the composition of cow’s milk, cow’s milk protein allergy, lactose intolerance …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedúci: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Hana Zachovalová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta