Jana Fořtová

Master's thesis

Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu

Comparison of the chemical composition and organoleptic properties of meat from different muscles of Czech Fleckvieh heifers and bulls
Abstract:
Spotřeba hovězího masa v České republice klesá, zejména kvůli vyšší ceně v porovnání s dalšími druhy mas. Je tedy potřeba se zaměřit na stabilizaci jeho spotřeby, už proto, že je nejhodnotnějším z velkoprodukčních mas určených k lidské výživě. Toho lze docílit bližším prozkoumáním preferencí spotřebitelů. V České republice je nejvýznamnějším zdrojem hovězího masa tuzemské plemeno český strakatý skot …more
Abstract:
Beef consumption is decreasing in the Czech Republic, mainly due to higher price. It is necessary to focus on stabilizing its consumption, if only because it is the most valuable meat of common types of meat for human nutrition. This can be done by examining the preferences of consumers more closely. In the CR Czech Fleckvieh is the most important source of beef. For this reason, in 2016 was done an …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
  • Reader: Luděk Bartoň, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses hux1pv hux1pv/2
13/4/2017
Folders
Files
Mach, J.
14/4/2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.