Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu – Jana Fořtová
Jana Fořtová
Master's thesis
Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu
Comparison of the chemical composition and organoleptic properties of meat from different muscles of Czech Fleckvieh heifers and bulls
Abstract:
Spotřeba hovězího masa v České republice klesá, zejména kvůli vyšší ceně v porovnání s dalšími druhy mas. Je tedy potřeba se zaměřit na stabilizaci jeho spotřeby, už proto, že je nejhodnotnějším z velkoprodukčních mas určených k lidské výživě. Toho lze docílit bližším prozkoumáním preferencí spotřebitelů. V České republice je nejvýznamnějším zdrojem hovězího masa tuzemské plemeno český strakatý skot …moreAbstract:
Beef consumption is decreasing in the Czech Republic, mainly due to higher price. It is necessary to focus on stabilizing its consumption, if only because it is the most valuable meat of common types of meat for human nutrition. This can be done by examining the preferences of consumers more closely. In the CR Czech Fleckvieh is the most important source of beef. For this reason, in 2016 was done an …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Luděk Bartoň, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FOŘTOVÁ, Jana. \textit{Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/hux1pv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj -
Comparison of two beef cattle breeds with selected efficiency markers in Vysočina, Czech Republic
Tomáš Marek -
Srovnání výkrmnosti býků plemene limousine s býky ostatních plemen masného skotu v podmínkách České republiky
Kateřina Bistrá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights