Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením – Bc. Kateřina Jírová
Bc. Kateřina Jírová
Master's thesis
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Sensory quality of food treated by microwave heating
Abstract:
Mikrovlnné záření představuje perspektivní způsob ošetření potravin a je možné ho aplikovat na ošetření skořápkových plodů.Proto byly v praktické části zkoumány vzorky sušených plodů ošetřených mikrovlnným zářením, abychom zjistili, jak se projeví vliv na hodnocení senzorické jakosti. Celkem byly provedeny dvě série pokusů ošetření vzorků. První z této série pokusů byla zaměřena na ošetření nejakostních …moreAbstract:
Microwave heating represents a promising way of treating food and can be applied to the treatment of nuts. Therefore, samples of microwave-treated nuts have been examined in the practical part to find out how it effects the sensory quality assessment. In total, two series of testing were performed. First of these series of experiments was focused on the treatment of low-grade samples, some of which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Zdeňka Panovská, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JÍROVÁ, Kateřina. \textit{Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/hv5zsd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Analýza mikrovlnného kosmologického pozadí
Juraj Čurpek -
Statistická analýza vlivu vnějšího pole na fázový přechod polymerů
Jakub Hoferek -
Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta
Anna Kadlecová -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights