Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením – Bc. Kateřina Jírová
Bc. Kateřina Jírová
Diplomová práce
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Sensory quality of food treated by microwave heating
Anotace:
Mikrovlnné záření představuje perspektivní způsob ošetření potravin a je možné ho aplikovat na ošetření skořápkových plodů.Proto byly v praktické části zkoumány vzorky sušených plodů ošetřených mikrovlnným zářením, abychom zjistili, jak se projeví vliv na hodnocení senzorické jakosti. Celkem byly provedeny dvě série pokusů ošetření vzorků. První z této série pokusů byla zaměřena na ošetření nejakostních …víceAbstract:
Microwave heating represents a promising way of treating food and can be applied to the treatment of nuts. Therefore, samples of microwave-treated nuts have been examined in the practical part to find out how it effects the sensory quality assessment. In total, two series of testing were performed. First of these series of experiments was focused on the treatment of low-grade samples, some of which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Zdeňka Panovská, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JÍROVÁ, Kateřina. \textit{Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/hv5zsd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Analýza mikrovlnného kosmologického pozadí
Juraj Čurpek -
Statistická analýza vlivu vnějšího pole na fázový přechod polymerů
Jakub Hoferek -
Sušené ovoce – rizika z pohledu nutričního terapeuta
Anna Kadlecová -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek
Název
Vložil
Vloženo
Práva