Porovnání zastoupení mastných kyselin u přírodních a bio jedlých rostlinných olejů – Markéta Pevná
Markéta Pevná
Bachelor's thesis
Porovnání zastoupení mastných kyselin u přírodních a bio jedlých rostlinných olejů
Comparison of fatty acid composition in natural and organic edible plant oils
Anotácia:
Ve své bakalářské práci se zabývám zejména složením olejů. Věnuji se jejich významu v lidském těle a procesu jejich výroby. Popisuji také strukturu mastných kyselin a roli lipidů v metabolismu. Pro analýzu v experimentální části jsem si vybrala pět různých BIO a nebio olejů, které porovnávám z hlediska složení mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. Z výsledků celkového obsahu mastných kyselin …viacAbstract:
In my bachelor thesis I am especially focused on the composition of oils. I also write about its importance in a human body and its production process. I describe the structure of fatty acids and the role of lipids in metabolism too. For experimental analysis I chose five different organic and natural oils, which I compare in aspects of fatty acids composition by gas chromatography. From the results …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2022
- Vedúci: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
- Oponent: Veronika Švehlová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agrobiology / Molecular biology and biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková -
Rafinace a charakterizace oleje získaného z hroznových jader
Miroslav Prchal -
Nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka
Petra Šenkýřová -
Kokosový olej ve výživě člověka
Kateřina Janoušková -
Výživové hodnocení potravinářských výrobků obsahujících kokosový olej
Monika Černohousová -
Effect of heating on fatty acid composition of edible oils and fat
Filip Vojáček