Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením – Bc. Klára Vašíčková
Bc. Klára Vašíčková
Master's thesis
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Changes of nuts and poppy seeds stability against rancidification after their microwave treatment
Abstract:
V této práci byly sledovány změny oxidační a hydrolytické stability vůči žluknutí u vzorků mandlí, arašídů, vlašských ořechů a máku po ošetření mikrovlnným zářením. Mikrovlny jsou elektromagnetické vlny o frekvenci 300 MHz až 300 GHz a ošetření potravin pomocí nich má dnes velký potenciál. Je mnoho způsobů ošetření mikrovlnami - mikrovlnné sušení, mikrovlnná pasterace a sterilace. Při ošetření suchých …moreAbstract:
The changes of oxidative and hydrolytic stability of samples almonds, peanuts, walnuts and poppy seeds after the microwave treatment were observed in this work observed Microwaves are electromagnetic waves from 300 MHz to 300 GHz. There are many ways of microwave treatment – microwave drying, microwave pasteurization and sterilization. During the treatment of nuts and poppy seeds, different changes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŠÍČKOVÁ, Klára. \textit{Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/hywtix/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights