Bc. Sabina Kristenová

Bakalářská práce

Historie výroby českého trvanlivého pečiva, od Fidora k Opávii

Dějiny českého cukrovinkového výrobce Opavia Opava, od jeho počátků do současnosti.

From Fidor to Opavia: The History of Manufacturing of Czech Durable Pastry
Anotace:
Obsahem předložené bakalářské práce je Historie společnosti Opavia v Opavě. Práce představuje vývojovou linii firmy od jejího vzniku, přes vlastnické a organizační změny až k dnešní podobě. Souběžně s tím se práce věnuje popisu hospodářské situace v regionu a jejího významu v rámci pozorované problematiky. Dokument rovněž obsahuje stručněji nastíněné dějiny fenoménu sladkostí a cukrovinek v historii …více
Abstract:
The thesis focuses on the history of Opavia company situated the town of Opava. It presents the progress of the company since its foundation through the ownership and organization transformations until today. Beside that, the economic situation in the region and its influence on the observed subject is covered. The document also briefly describes the history of phenomenon of candies and sweets from …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 1. 2015
  • Vedoucí: Mgr. Helena Pochobradská, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kristenová, Sabina. Historie výroby českého trvanlivého pečiva, od Fidora k Opávii. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická