Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka – Andrea Justová
Andrea Justová
Bachelor's thesis
Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka
Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti mléka. Hodnocené vzorky mléka byly odebírány od dojnic českého strakatého skotu ve společnosti Bohuňov a.s. Celkově bylo od dojnic odebráno 20 vzorků mléka. Hodnotilo se množství mléka, u vzorků složení a technologické vlastnosti mléka. Mezi složkové ukazatele patřily: obsah bílkovin …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis was evaluate the effect of the health status of dairy cows within quantity composition and technological properties of milk. Milk samples were collected from Bohuňov company. Monitored cows were Czech Fleckvieh cattle. Total number of samples was 20. Monitored properties were: content of protein, content of fat and solids-non-fat. Between technological properties were …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.
- Reader: Vladimír Čejna, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JUSTOVÁ, Andrea. \textit{Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/hzozg2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Pavlína Poláčková -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Vliv vybraných prvků chovného prostředí dojnic na technologické vlastnosti jejich mléka
Vratislav Henzl -
Vliv plemene na množství, složení a vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic chovaných v identických podmínkách jedné stáje
Luboš Müller
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights