Vliv přídavku vlákniny na konzistenci termizovaných sýrů – Bc. Miroslav Jaššo
Bc. Miroslav Jaššo
Master's thesis
Vliv přídavku vlákniny na konzistenci termizovaných sýrů
The effect of dietary fiber addition on the consistency of cream cheese products
Abstract:
Cream cheese is characterised by its mild creamy, buttery flavour and slightly dairy-sour taste, devoid of bitterness. Its texture can range from brittle to spreadable, often glossy, making it a distinctive acid-coagulated fresh cheese product. This thesis aims to assess if adding 1,0 % (w/w) citrus fibre has a significant stabilising effect on the final product's texture. This was accomplished by …viacAbstract:
Smetanový sýr se vyznačuje jemnou smetanovou, máslovou chutí a mírně nakyslou mléčnou chutí bez známek hořkosti. Jeho textura může být od křehké až po roztíratelnou, často lesklou, což z něj činí charakteristický výrobek. Cílem této práce bylo posoudit, zda měl přídavek 1,0 % (w/w) citrusové vlákniny významný stabilizační účinek na texturu konečného výrobku. Toho bylo dosaženo provedením analýz sušiny …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jaššo, Miroslav. Vliv přídavku vlákniny na konzistenci termizovaných sýrů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Vláknina,její vlastnosti a využití do masných výrobků
Taťána MOŘKOVSKÁ -
Výroba smetanových krémů typu mascarpone
Eva Janošíková -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Porovnanie 3 dávok TNK-tPA na rýchlosť trombolýzy – model systémovej embólie potkana
Diana Gendová -
Vedení externí mzdové agendy firmou TPA Horwath Tax s.r.o.
Gabriela Vlckova