Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu – Bc. Jakub Dvořák
Bc. Jakub Dvořák
Diplomová práce
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Venison By-Products as un Untraditional Source of Collagen.
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na odpady s velkým procentem kolagenu (jelení šlachy) jako potenciálním zdrojem pro přípravu želatiny o srovnatelných vlastnostech jakou mají komerční želatiny s odlišným druhem opracování než konvenčními metodami. Experiment je veden metodou faktorových pokusů, kdy jako limitní faktory byly zvoleny koncentrace enzymu (0,3-1,2 %), doba kondicionování (24-72 h) a teplota …víceAbstract:
This diploma thesis focuses on wastes with a large percentage of collagen (deer tendons), as a potential source for the preparation of gelatine with comparable properties as commercial gelatine with a different type of processing than conventional methods. I utilize the methodology of factor experiments, the factors influencing the extraction are the amount of enzyme (0.3-1.2 %), conditioning time …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dvořák, Jakub. Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Inženýrství polymerů / -
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Valorizace odpadních hovězích kostí na přírodní produkty s přidanou hodnotou pomocí vysokotlakých technologií
Nikol Krusberská -
Nakládání s vedlejšími živočišnými produkty
Lukáš Kaňuščák -
Bezpečnost přepravy vedlejších živočišných produktů
Kateřina Slabá -
Využití vedlejších živočišných produktů na přípravu probiotických preparátů pro psy
Marek Solanský -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Andrea Marholtová -
Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Tomáš PLACHÝ