Bc. Jakub Dvořák

Master's thesis

Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu

Venison By-Products as un Untraditional Source of Collagen.
Abstract:
Diplomová práce se zaměřuje na odpady s velkým procentem kolagenu (jelení šlachy) jako potenciálním zdrojem pro přípravu želatiny o srovnatelných vlastnostech jakou mají komerční želatiny s odlišným druhem opracování než konvenčními metodami. Experiment je veden metodou faktorových pokusů, kdy jako limitní faktory byly zvoleny koncentrace enzymu (0,3-1,2 %), doba kondicionování (24-72 h) a teplota …more
Abstract:
This diploma thesis focuses on wastes with a large percentage of collagen (deer tendons), as a potential source for the preparation of gelatine with comparable properties as commercial gelatine with a different type of processing than conventional methods. I utilize the methodology of factor experiments, the factors influencing the extraction are the amount of enzyme (0.3-1.2 %), conditioning time …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dvořák, Jakub. Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe