Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu – Bc. Jakub Dvořák
Bc. Jakub Dvořák
Master's thesis
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Venison By-Products as un Untraditional Source of Collagen.
Abstract:
Diplomová práce se zaměřuje na odpady s velkým procentem kolagenu (jelení šlachy) jako potenciálním zdrojem pro přípravu želatiny o srovnatelných vlastnostech jakou mají komerční želatiny s odlišným druhem opracování než konvenčními metodami. Experiment je veden metodou faktorových pokusů, kdy jako limitní faktory byly zvoleny koncentrace enzymu (0,3-1,2 %), doba kondicionování (24-72 h) a teplota …moreAbstract:
This diploma thesis focuses on wastes with a large percentage of collagen (deer tendons), as a potential source for the preparation of gelatine with comparable properties as commercial gelatine with a different type of processing than conventional methods. I utilize the methodology of factor experiments, the factors influencing the extraction are the amount of enzyme (0.3-1.2 %), conditioning time …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DVOŘÁK, Jakub. \textit{Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/i7fmd8/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dvořák, Jakub. Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Polymer Engineering / -
Theses on a related topic
-
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Valorizace odpadních hovězích kostí na přírodní produkty s přidanou hodnotou pomocí vysokotlakých technologií
Nikol Krusberská -
Nakládání s vedlejšími živočišnými produkty
Lukáš Kaňuščák -
Bezpečnost přepravy vedlejších živočišných produktů
Kateřina Slabá -
Využití vedlejších živočišných produktů na přípravu probiotických preparátů pro psy
Marek Solanský -
Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Andrea Marholtová -
Zvýšení rychlosti enzymových reakcí konstruováním kondenzátů substrát-enzym
Martin Mátl -
Enzym lipoxygenáza v zrnu obilnin ve vztahu k látkám s antioxidačním potenciálem
Lada Hallmanová