Vliv typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína – Ing. Lucie PIVOVARČÍKOVÁ
Ing. Lucie PIVOVARČÍKOVÁ
Master's thesis
Vliv typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína
Influence of type bottle cap at choice qualitative indicators of wine
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína. Analýze byly podrobeny dva druhy bílého vína a dva druhy vína červeného, jež byly zazátkovány vždy dvěma různými typy uzávěrů (přírodní korek a šroubovací uzávěr). Zkoumané vzorky byly sledovány pomocí mikrobiologické, fyzikální, chemické a senzo-rické analýzy. Získané výsledky byly vyhodnoceny vhodnými metodami …moreAbstract:
This diploma thesis deals with influence of type bottle cap at choice qualitative indica-tors of wine. Two types of white and red wine that have been stoppered by two types of bottle cap (natural cork and screw cap) were researched. Researched wine samples were assesmented by microbiology, physical, chemical and sensory analysis. Acquired results were evaluationed by suitable methods.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2007
Identifier:
5204
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PIVOVARČÍKOVÁ, Lucie. Vliv typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Interakce mezi stromy a půdou v přirozených temperátních lesích v prostoru a čase
Pavel Daněk -
Změny a vývoj fyzikálních a chemických charakteristik prostředí v závislosti na změnách a vývoji krajinného pokryvu a land use
Václav NEDBAL -
Fyzikální a chemické separace sloučenin kovů: Nanomateriály na bázi oxidů zinku a vybraných lanthanoidů, příprava a charakterizace
Lubomír Pavelek -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Syntéza biokonjugátů odvozených od giberelinů A3 a A4
Filip CHENÍČEK -
Furfurylace dřeva a její dopad na vybrané fyzikální a mechanické vlastnosti dřeva
Dominik Bejšák -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Chemické a fyzikálně chemické metody zajišťování a zkoumání stop
Daniel Olexa