Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců – Bc. Lukáš Milisderfer
Bc. Lukáš Milisderfer
Diplomová práce
Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců
Evaluation of the content of pesticide residues in food of plant origin according to the requirements of commercial chains
Anotace:
Tato diplomová práce poskytuje přehled informací týkajících se výskytu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu, zejména v čerstvém ovoci a zelenině, jelikož právě tyto druhy potravin jsou vnímány spotřebiteli s obavami v souvislosti s mediálně prezentovanými zprávami o nálezu pesticidů překračující stanovené limity. Pesticidy ve vysokém množství mají prokázány negativní účinky na zdraví …víceAbstract:
This thesis provides an overview of the information regarding the occurrence of pesticide residues in food of plant origin, especially in fresh fruit and vegetables, as these types of food are perceived by consumers with concern due to media reports of pesticide findings exceeding the established limits. Pesticides at high levels have proven negative effects on human health. The greatest risk of pesticides …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Oponent: Petra Šánová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MILISDERFER, Lukáš. \textit{Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v~potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/id9db4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Zinek v potravinách rostlinného původu
Nikola Kamenská -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Možnosti využití netradičních a nových potravin rostlinného původu v zemích Evropského společenství v letech 2010-2022
Oksana KRAUS -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer -
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Martin Kičmer
Název
Vložil
Vloženo
Práva