Aromatické látky v potravinách – Bc. Monika Mareková
Bc. Monika Mareková
Bakalářská práce
Aromatické látky v potravinách
Flavouring substances in foods
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá hlavními aspekty aromatických látek v potravinách. Úvodní část práce je zaměřena na stručnou charakteristiku interakcí mezi potravinovou matricí a aromatickými látkami vzhledem k vnímání jejich senzorických vlastností. Následně se práce soustředí na popis specifických požadavek pro vývoj, výrobu, legislativní zastřešení a monitoring přijmu aromatických látek, ale taky …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the main aspects of flavourings in food . The initial part of the thesis is focused on a brief description of basic interactions between the food matrix and the flavouring agent and its impact on sensory perception characteristics. Furthermore, it describes the specific attributes of developing, manufacturing, legislation and intake estimates of flavourings, but also …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 2. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ber8v/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 2. 2014
- Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Chuť barev
Daniel DUFEK -
Chuť na kremroli aneb upocené letní odpoledne
Jan PISKAČ -
Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým?
Alena Dvořáková -
Marketingová a komunikační strategie kuchařky S jídlem roste chuť
Petra Kovácsová -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vůně a chuť vína
Marika Tesařová -
Dobrou chuť!
Žaneta Chrobočková -
Chuť a její různé aspekty
Ivana Rufferová