Bc. Monika Mareková

Bakalářská práce

Aromatické látky v potravinách

Flavouring substances in foods
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá hlavními aspekty aromatických látek v potravinách. Úvodní část práce je zaměřena na stručnou charakteristiku interakcí mezi potravinovou matricí a aromatickými látkami vzhledem k vnímání jejich senzorických vlastností. Následně se práce soustředí na popis specifických požadavek pro vývoj, výrobu, legislativní zastřešení a monitoring přijmu aromatických látek, ale taky …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the main aspects of flavourings in food . The initial part of the thesis is focused on a brief description of basic interactions between the food matrix and the flavouring agent and its impact on sensory perception characteristics. Furthermore, it describes the specific attributes of developing, manufacturing, legislation and intake estimates of flavourings, but also …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 2. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 2. 2014
  • Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
  • Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut