Vliv druhu mouky na obsah akrylamidu v pekařských produktech – Bc. Lucie Dibelková
Bc. Lucie Dibelková
Master's thesis
Vliv druhu mouky na obsah akrylamidu v pekařských produktech
Effect of type of flour on acrylamide content in bakery products
Anotácia:
V teoretické části této diplomové práce je popsán vznik a výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho eliminace. Dále je zde uveden stručný popis metabolismu akrylamidu v lidském těle a jeho vlivu na lidské zdraví. Poslední kapitola je věnována možnostem stanovení akrylamidu v potravinách se zaměřením na plynovou chromatografii s hmotnostní detekcí. V experimentální části se práce zaměřuje na stanovení …viacAbstract:
The theoretical part of this thesis describes formation, occurrence and mitigation of acrylamide in food. There is also a short description of acrylamide metabolism in the human body and its effect on human health. Moreover, methods for determination of acrylamide in food listed and explained with a focus on gas chromatography with mass spectrometry. The experimental part of the thesis focuses on the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dibelková, Lucie. Vliv druhu mouky na obsah akrylamidu v pekařských produktech. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Monika Kadrmasová -
Stanovení vitamínu D v potravinách s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Vendula Hladíková -
Analýza silic v bylinných čajích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Kateřina Podmolíková -
Analýza syntetických potravinářských barviv s využitím \nl{}metody disperzivní kapalinové mikroextrakce
Lucie Špačková -
Analýza významných antioxidantů v bylinných nápojích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakční techniky
Eva Margholdová -
Využití hmotnostní spektrometrie pro analýzu nízkomolekulárních organických látek v paleontologii a v biologické antropologii
Veronika SEIDLEROVÁ -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích
Dana Hájková