Adéla Janoušková

Bachelor's thesis

Biologicky významné látky ve víně a jejich vliv na zdraví člověka

Biologically significant substances in wine and their effect on human health
Abstract:
Tato bakalářská práce se obecně zabývá vlivem biologicky významných látek ve víně na lidský organismus. První část práce je zaměřena na historii, výrobu vína a na botanickou a morfologickou charakteristiku révy vinné. Druhá část se věnuje podrobnému popisu nejvýznamnějších biologických látek, jež se objevují v bobulích révy vinné i v hotovém víně. Poslední část práce obsahuje souhrn civilizačních chorob …more
Abstract:
This bachelor thesis deals in general with the influence of biologically important substances in wine on the human organism. The first part of the thesis focuses on the history, wine production and the botanical and morphological characteristics of the grapevine. The second part is devoted to a detailed description of the most important biological substances found in the grapes and in the finished …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 6. 2024
  • Supervisor: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
  • Reader: Terezie Starečková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Molecular Biology and Biotechnology