Biologicky významné látky ve víně a jejich vliv na zdraví člověka – Adéla Janoušková
Adéla Janoušková
Bachelor's thesis
Biologicky významné látky ve víně a jejich vliv na zdraví člověka
Biologically significant substances in wine and their effect on human health
Abstract:
Tato bakalářská práce se obecně zabývá vlivem biologicky významných látek ve víně na lidský organismus. První část práce je zaměřena na historii, výrobu vína a na botanickou a morfologickou charakteristiku révy vinné. Druhá část se věnuje podrobnému popisu nejvýznamnějších biologických látek, jež se objevují v bobulích révy vinné i v hotovém víně. Poslední část práce obsahuje souhrn civilizačních chorob …moreAbstract:
This bachelor thesis deals in general with the influence of biologically important substances in wine on the human organism. The first part of the thesis focuses on the history, wine production and the botanical and morphological characteristics of the grapevine. The second part is devoted to a detailed description of the most important biological substances found in the grapes and in the finished …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Reader: Terezie Starečková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANOUŠKOVÁ, Adéla. \textit{Biologicky významné látky ve víně a~jejich vliv na zdraví člověka}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/iln5nq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Molecular Biology and Biotechnology
Theses on a related topic
-
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Studium fenolických látek hroznů révy vinné
Michal Kumšta -
Vliv podnoží révy na obsah fenolických látek
Miroslav Čapka -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba