Kvalita a bezpečnost jedlého hmyzu – Ing. Petra Škvorová
Ing. Petra Škvorová
Disertační práce
Kvalita a bezpečnost jedlého hmyzu
Quality and safety of edible insects
Anotace:
Kvůli neustále se zvyšujícímu počtu obyvatel se v příštích desetiletích očekává, že intenzivní zemědělství a živočišná produkce dosáhne neudržitelné úrovně. Proto je třeba hledat nové a udržitelné zdroje živin, hlavně bílkovin. V posledních deseti letech se hmyz jako krmivo a potravina stal předmětem intenzivního výzkumu, který víceméně popsal nutriční hodnotu druhů, pro tyto účely vhodných, a poukázal …víceAbstract:
Due to the continuously increasing population, it is expected that in the coming decades, intensive agriculture and livestock production will reach unsustainable levels. Therefore, it is necessary to seek new and sustainable sources of nutrients, especially proteins. In the last ten years, insects as feed and food have become the subject of intensive research, which has more or less described the nutritional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 8. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Jůzl, externi, Anna Adámková, Bc., externi, Jana Pulkrabová, BBA, Ing., externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová -
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey
Název
Vložil
Vloženo
Práva