Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA – Bc. Jana BRUŠTÍKOVÁ
Bc. Jana BRUŠTÍKOVÁ
Diplomová práce
Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA
Detection of adulteration of food based on DNA analysis
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na identifikaci tkání jednotlivých živočišných druhů vyskytujících se v masných výrobcích na základě analýzy DNA. Teoretická část se zabývala problematikou falšování potravin. Byly popsány jednotlivé aspekty falšování potravin a příklady. Dále byly popsány jednotlivé metody používané k průkazu falšování potravin. Celkem byly popsány dva typy metod a to klasické metody …víceAbstract:
This thesis is focused to identification of the various tissues of species occurring in meat products based on DNA analysis. The theoretical part deals with the issue of food adulteration. Various aspects and exam-ples of food adulteration are described here. Other various analytical methods used for the detection of food adulteration are also described in the thesis. In total, two types of methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22601
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BRUŠTÍKOVÁ, Jana. Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Falšování potravin živočišného původu
Jakub Tesař -
Falšované potraviny a způsoby jejich detekce
Kristýna Rajsiglová -
Analýza DNA izolované z různých typů probiotických výrobků s využitím PCR v reálném čase a HRM analýzy
Lucie Sedláková -
Izolace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pro dětskou výživu
Jana Mantlová -
Izolace DNA v kvalitě pro PCR z probiotických výrobků pro dětskou výživu
Gabriela Mantlová -
Detekce druhového zastoupení masa v krmivech pro psy a kočky pomocí metody PCR
Andrea Salavcová -
Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků
Lukáš Bednář