Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka. – Bc. Kristýna Chybová
Bc. Kristýna Chybová
Master's thesis
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Technologically and hygienically important groups of microorganisms populating goat milk products
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologií mléčných výrobků vyráběných z kozího mléka. Teoretická část pojednává o kozím mléku, mléčných výrobcích a v neposlední řadě také o technologicky a hygienicky významných mikroorganismech, nacházejících se ve výrobcích z kozího mléka. V této části jsou zahrnuta také opatření jak se před nežádoucími a nebezpečnými mikroorganismy bránit. Praktická část zahrnuje mikrobiologické …moreAbstract:
The thesis deals with microbiology of dairy products made from goat's milk. The theoretical part deals with goat's milk, dairy products, and last but not least technologically and hygienically relevant microorganisms, located in products made from goat milk. This section also included measures as from unwanted and dangerous microorganisms defend. The practical part includes microbiological determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CHYBOVÁ, Kristýna. \textit{Technologicky a~hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z~kozího mléka.}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Available from: https://theses.cz/id/irr4ws/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Porovnání promoření drobných savců patogenními mikroorganismy na člověkem různě ovlivněnými lokalitami
Tereza Rozsypalová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Účinek některých vybraných činidel (nanomateriálů) na patogenní mikroorganismy
Kamila Krejčí -
Syntéza nanomateriálů pro ochranu zemědělských rostlin před patogenními mikroorganismy
František Tobek -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Studies on Antimicrobial Resistance in Pathogenic Bacteria
Pavlína Jelínková -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
Barbora FARKOVÁ