Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka. – Bc. Kristýna Chybová
Bc. Kristýna Chybová
Master's thesis
Technologicky a hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z kozího mléka.
Technologically and hygienically important groups of microorganisms populating goat milk products
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologií mléčných výrobků vyráběných z kozího mléka. Teoretická část pojednává o kozím mléku, mléčných výrobcích a v neposlední řadě také o technologicky a hygienicky významných mikroorganismech, nacházejících se ve výrobcích z kozího mléka. V této části jsou zahrnuta také opatření jak se před nežádoucími a nebezpečnými mikroorganismy bránit. Praktická část zahrnuje mikrobiologické …viacAbstract:
The thesis deals with microbiology of dairy products made from goat's milk. The theoretical part deals with goat's milk, dairy products, and last but not least technologically and hygienically relevant microorganisms, located in products made from goat milk. This section also included measures as from unwanted and dangerous microorganisms defend. The practical part includes microbiological determination …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHYBOVÁ, Kristýna. \textit{Technologicky a~hygienicky významné skupiny mikroorganismů osidlující výrobky z~kozího mléka.}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/irr4ws/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání promoření drobných savců patogenními mikroorganismy na člověkem různě ovlivněnými lokalitami
Tereza Rozsypalová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Účinek některých vybraných činidel (nanomateriálů) na patogenní mikroorganismy
Kamila Krejčí -
Syntéza nanomateriálů pro ochranu zemědělských rostlin před patogenními mikroorganismy
František Tobek -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Studies on Antimicrobial Resistance in Pathogenic Bacteria
Pavlína Jelínková -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
Barbora FARKOVÁ