Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách – Nikola Nováková
Nikola Nováková
Bachelor's thesis
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Modern analytical methods for determination allergens in food
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá potravinovými alergeny. Mezi nejvýznamnější alergeny patří potraviny obsahující lepek, korýši, vejce, ryby, jádra podzemnice olejné, sója, mléko, skořápkové plody, celer, hořčice, sezamová semena, oxid siřičitý a siřičitany, vlčí bob a měkkýši. V první částí je uvedena charakteristika potravinové alergie, příznaky alergické reakce a legislativa České republiky, která …moreAbstract:
Food allergens are the topic of this bachelor thesis. Foodstuffs containing a wheat, a crustacean shellfish, an egg, a fish, a peanut kernel, a soy, a milk, tree nuts, a celery, a mustard, a sesame seeds, a sulphur dioxide and sulphites, a lupin, and a mollusk shellfish are the most important allergens. The characteristics of food allergies, their symptoms and the Czech legislation about food allergens …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVÁKOVÁ, Nikola. \textit{Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/itkpcw/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Nováková, Nikola. Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Farmacochemistry and Medicinal Materials / Farmacochemistry and Medicinal Materials
Theses on a related topic
-
Alergeny ve slupce jablek kódované genovou rodinou Mal d 1 a vliv "house keeping" genů na stanovení jejich relativní exprese
Lucie Lamačová -
Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza
Lenka Bělohlávková -
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Nela Bednářová -
Validace ELISA souprav na stanovení alergenů v potravinách
Kateřina Mairychová -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Vývoj potravinové alergie v prenatálním období
Alena Kolářová -
Potravinové alergie u dětí
Veronika Wojnarová -
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Nela Bednářová