Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách – Nikola Nováková
Nikola Nováková
Bakalářská práce
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Modern analytical methods for determination allergens in food
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá potravinovými alergeny. Mezi nejvýznamnější alergeny patří potraviny obsahující lepek, korýši, vejce, ryby, jádra podzemnice olejné, sója, mléko, skořápkové plody, celer, hořčice, sezamová semena, oxid siřičitý a siřičitany, vlčí bob a měkkýši. V první částí je uvedena charakteristika potravinové alergie, příznaky alergické reakce a legislativa České republiky, která …víceAbstract:
Food allergens are the topic of this bachelor thesis. Foodstuffs containing a wheat, a crustacean shellfish, an egg, a fish, a peanut kernel, a soy, a milk, tree nuts, a celery, a mustard, a sesame seeds, a sulphur dioxide and sulphites, a lupin, and a mollusk shellfish are the most important allergens. The characteristics of food allergies, their symptoms and the Czech legislation about food allergens …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Nováková, Nikola. Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Farmakochemie a medicinální materiály / Farmakochemie a medicinální materiály
Práce na příbuzné téma
-
Alergeny ve slupce jablek kódované genovou rodinou Mal d 1 a vliv "house keeping" genů na stanovení jejich relativní exprese
Lucie Lamačová -
Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza
Lenka Bělohlávková -
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Nela Bednářová -
Validace ELISA souprav na stanovení alergenů v potravinách
Kateřina Mairychová -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Vývoj potravinové alergie v prenatálním období
Alena Kolářová -
Potravinové alergie u dětí
Veronika Wojnarová -
Stanovení celeru jako alergenu v potravinách metodou Real-time PCR
Nela Bednářová