Ing. Tereza Koláčková

Doctoral thesis

Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy

Determination of the content of biologically active substances in matcha tea and their determination during preparation
Abstract:
Odrůda, podmínky pěstování, sběr a technologie zpracování listů ovlivňuje celkovou kvalitu čajových lístků a konečného nálevu. Disertační práce se zaměřuje na stanovení obsahu základních nutričních a biologicky aktivních látek v práškovém matcha čaji a jeho výluzích a také po jeho in vitro stravitelnosti. Nejhojněji zastoupenou volnou aminokyselinou v matcha čaji je L-theanin, limitujícími aminokyselinami …more
Abstract:
The variety, growing conditions, harvesting and leaf processing technology affect the overall quality of the tea leaves and the final infusion. The dissertation focuses on determining the content of basic nutritional and biologically active substances in powdered matcha tea and its extracts, as well as its in vitro digestibility. The most abundant free amino acid in matcha tea is L-theanine, the limiting …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 9. 2023

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Koláčková, Tereza. Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe