Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy – Ing. Tereza Koláčková
Ing. Tereza Koláčková
Doctoral thesis
Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy
Determination of the content of biologically active substances in matcha tea and their determination during preparation
Anotácia:
Odrůda, podmínky pěstování, sběr a technologie zpracování listů ovlivňuje celkovou kvalitu čajových lístků a konečného nálevu. Disertační práce se zaměřuje na stanovení obsahu základních nutričních a biologicky aktivních látek v práškovém matcha čaji a jeho výluzích a také po jeho in vitro stravitelnosti. Nejhojněji zastoupenou volnou aminokyselinou v matcha čaji je L-theanin, limitujícími aminokyselinami …viacAbstract:
The variety, growing conditions, harvesting and leaf processing technology affect the overall quality of the tea leaves and the final infusion. The dissertation focuses on determining the content of basic nutritional and biologically active substances in powdered matcha tea and its extracts, as well as its in vitro digestibility. The most abundant free amino acid in matcha tea is L-theanine, the limiting …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 9. 2023
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOLÁČKOVÁ, Tereza. \textit{Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy}. Online. Dizertačná práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/j87jg7/.
Jak správně citovat práci
Koláčková, Tereza. Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / odbor:
Chemie a technologie potravin / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová