Terezie Husarová

Bakalářská práce

Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)

Polyphenols and antioxidants in sweet potato (Ipomoea batatas)
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit vliv tepelné úpravy na antioxidační aktivitu a obsah polyfenolů v hlízách povijnice batátové (Ipomoea batatas). Dále byla porovnána nutriční hodnota batátů s plodinou lilek brambor (Solanum tuberosum) na základě literární rešerše. Pro analýzu byly použity odrůdy Beauregard, Dubajská, Višnjica bílá a Višnjica Fialová. Antioxidační aktivita (AOA) byla měřena spektrofotometrickou …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to determine the effect of heat treatment on antioxidant activity and polyphenol content in the tubers of sweet potato (Ipomoea batatas). The nutritional value of sweet potato was also compare with potato (Solanum tuberosum) based on literary research. For the analysis were used varieties Beauregard, Dubaian, Višnjica purple, Višnjica white. Antioxidant activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. et Ing. Anna Adámková, PhD.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Husarová, Terezie. Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas). Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma