Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas) – Terezie Husarová
Terezie Husarová
Bakalářská práce
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Polyphenols and antioxidants in sweet potato (Ipomoea batatas)
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit vliv tepelné úpravy na antioxidační aktivitu a obsah polyfenolů v hlízách povijnice batátové (Ipomoea batatas). Dále byla porovnána nutriční hodnota batátů s plodinou lilek brambor (Solanum tuberosum) na základě literární rešerše. Pro analýzu byly použity odrůdy Beauregard, Dubajská, Višnjica bílá a Višnjica Fialová. Antioxidační aktivita (AOA) byla měřena spektrofotometrickou …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to determine the effect of heat treatment on antioxidant activity and polyphenol content in the tubers of sweet potato (Ipomoea batatas). The nutritional value of sweet potato was also compare with potato (Solanum tuberosum) based on literary research. For the analysis were used varieties Beauregard, Dubaian, Višnjica purple, Višnjica white. Antioxidant activity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Husarová, Terezie. Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas). Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Význam polyfenolů v bobulovitých plodech
Anna MARTANOVÁ -
Fytochemický potenciál polyfenolů v bobulovitých plodech
Iva KRUMPHANZLOVÁ