Hodnocení jakostních parametrů plodů hrušní. – Bc. Heda Pfeiferová
Bc. Heda Pfeiferová
Diplomová práce
Hodnocení jakostních parametrů plodů hrušní.
Evaluation of the quality properties of pear fruits
Anotace:
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě v Lednici na Mendelovy univerzity v Brně v letech 2013-2015. Práce byla zaměřena na význam hrušní a jejich látkové složení plodů. Dále se zaměřuje na rozdělení evropských a asijských odrůd a jejich kvalitativní parametry a vhodné posklizňové technologie. Část práce byla také věnována metodám …víceAbstract:
This diploma thesis was written at the Department of Postharvest Technology of Horticultural Products, Faculty of Horticulture in Lednice, Mendel University in Brno during 2013-2015. The thesis is focused on meaning of pear-tree and nutrition values of pear fruit. Furthermore, the thesis focuses on european and asian pears and quality parameters of pears and postharvest technology. The thesis mentions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Nečas, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Interakce mezi stromy a půdou v přirozených temperátních lesích v prostoru a čase
Pavel Daněk -
Změny a vývoj fyzikálních a chemických charakteristik prostředí v závislosti na změnách a vývoji krajinného pokryvu a land use
Václav NEDBAL -
Fyzikální a chemické separace sloučenin kovů: Nanomateriály na bázi oxidů zinku a vybraných lanthanoidů, příprava a charakterizace
Lubomír Pavelek -
Chemické a fyzikálně chemické metody zajišťování a zkoumání stop
Daniel Olexa -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Syntéza biokonjugátů odvozených od giberelinů A3 a A4
Filip CHENÍČEK -
Furfurylace dřeva a její dopad na vybrané fyzikální a mechanické vlastnosti dřeva
Dominik Bejšák -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva