Nikola Štěpánková

Bakalářská práce

Víno ve spojitosti s enogastronomií

Wine engaged with enogastronomy
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou párování vín s konkrétními pokrmy. Teoretická část práce je zaměřená na základy vína a enogastronomie. Navazuje dále pak na vinařství České republiky a Itálie se zaměřením na konkrétní vinařskou oblast Piemont. V praktické části práce je důraz kladen na párování lanýžového menu společně s víny z vinařské oblasti Piemont. Hlavní důraz této části je věnován jak …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with issues which may occur while pairing specific wine with appropriate dishes. Theoretical part is focused on history of wine and enogastronomy itself. Summarises wine regions in Czech Republic and Italy, concretely focused on wine region Piemont. Practical part describes pairing a truffle menu with wines produced in Piemont, Italy. Attention is drawn to pairing itself but …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 5. 2023
  • Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
  • Oponent: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: AMBIS vysoká škola, a.s.

AMBIS vysoká škola, a.s.

Bakalářský studijní program / obor:
Management hotelnictví a cestovního ruchu / Management hotelnictví a cestovního ruchu