Nikola Štěpánková

Bachelor's thesis

Víno ve spojitosti s enogastronomií

Wine engaged with enogastronomy
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou párování vín s konkrétními pokrmy. Teoretická část práce je zaměřená na základy vína a enogastronomie. Navazuje dále pak na vinařství České republiky a Itálie se zaměřením na konkrétní vinařskou oblast Piemont. V praktické části práce je důraz kladen na párování lanýžového menu společně s víny z vinařské oblasti Piemont. Hlavní důraz této části je věnován jak …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with issues which may occur while pairing specific wine with appropriate dishes. Theoretical part is focused on history of wine and enogastronomy itself. Summarises wine regions in Czech Republic and Italy, concretely focused on wine region Piemont. Practical part describes pairing a truffle menu with wines produced in Piemont, Italy. Attention is drawn to pairing itself but …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 26. 5. 2023
  • Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
  • Reader: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: AMBIS vysoká škola, a.s.