Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou – Bc. Katarína Anetová
Bc. Katarína Anetová
Diplomová práce
Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou
Possibilities of Reducing SO2 Amount in Wine by Biological Method
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na možnost regulace obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Popisuje formy a funkce SO\dindex{2} ve víně a charakterizuje biologicky aktivní látky vína. Uvádí metody stanovení oxidu siřičitého, antioxidační kapacity a polyfenolických látek. Dále se zabývá charakteristikou modelových odrůd Vitis vinifera L.Objekty zkoumání práce byly tři modelové odrůdy (Veltlínské …víceAbstract:
This thesis is focusing on the possibility of the content regulation of the SO\dindex{2} in the wine from the perspective of biology. It describes functions of SO\dindex{2} in the wine and also it cha-racterizes the bioactive compounds in the wine. The thesis mentions the methods to specify the sulphur dioxide, the antioxidant capacity and polyphenols content and also to acquaint with the characterization …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Zveřejnit od: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Anetová, Katarína. Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů
Edita Vavrečková -
Vliv struktury elicitinů na změny v antioxidační kapacitě u tabákových buněk
Jakub FOLDYNA -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv kadmia na obsah nutričně významných látek ve vybrané odrůdě ječmene
Luboš Paznocht -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová