Hodnocení českých medů z mikrobiologického hlediska – Bc. Markéta Mrázová
Bc. Markéta Mrázová
Diplomová práce
Hodnocení českých medů z mikrobiologického hlediska
Microbiological Evaluation of Czech Honeys
Anotace:
V této diplomové práci byly využity mikrobiologické molekulárně-biologické i chemické metody zkoumající vybrané charakteristiky medu. V úvodu teoretické části je však nutno zaměřit se i na samotné včelí společenství, které nám tento produkt, ceněný mnohými národy a kulturami napříč staletími, poskytuje. Jsou zde shrnuty základní poznatky o včelách jakožto i o samotném včelařství, od jejich historie …víceAbstract:
In this thesis, microbiological molecular-biological and chemical methods were used to examine selected characteristics of honey. In the introduction of the theoretical part, however, it is necessary to focus on the bee community itself, which this product, valued by many peoples and cultures across the centuries, provides us with. Basic knowledge of bees as well as beekeeping itself is summarized …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mrázová, Markéta. Hodnocení českých medů z mikrobiologického hlediska. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antimikrobiální a antioxidační aktivity vybraných bylinných extraktů
Adriana Čaková -
Syntéza aryl-C-galaktosidů a testování jejich antimikrobiální a antioxidační aktivity
Kateřina Nosková -
Trh se včelími produkty v ČR v kontextu EU
Martina Celnarová -
Med a včelí produkty
Lucia LOUTOCKÁ -
Včelařství ve starověku
Veronika Balloková -
Mikrobiota včel a prostředí jejich chovu
Vojtěch Vrba