Bc. Tereza Fitzianová

Diplomová práce

Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů

Influence of cultivation conditions on production of fermented whey drinks
Anotace:
Mléčné výrobky jsou stále více konzumovány díky svým výživovým vlastnostem a velkému množství variant a chutí. Tato práce se zabývala fermentovanými syrovátkovými nápoji, kdy cílem studie bylo zhodnotit vliv tepelného ošetření syrovátky a kultivačních podmínek na rozvoj jogurtové kultury, a tedy na výrobu syrovátkových nápojů. Pro výrobu byla použita koncentrovaná a ředěná syrovátka v poměru 1:1 s …více
Abstract:
Dairy products are increasingly consumed due to their nutritional properties and a large number of variations and flavors. This thesis deals with fermented raw drinks, where it is possible to study the effects of heat treatment of whey and growing conditions on the development of yogurt culture and thus on the production of whey drinks. Concentrated and dilute whey in a ratio of 1: 1 with distilled …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Fitzianová, Tereza. Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe