Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů – Bc. Tereza Fitzianová
Bc. Tereza Fitzianová
Diplomová práce
Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů
Influence of cultivation conditions on production of fermented whey drinks
Anotace:
Mléčné výrobky jsou stále více konzumovány díky svým výživovým vlastnostem a velkému množství variant a chutí. Tato práce se zabývala fermentovanými syrovátkovými nápoji, kdy cílem studie bylo zhodnotit vliv tepelného ošetření syrovátky a kultivačních podmínek na rozvoj jogurtové kultury, a tedy na výrobu syrovátkových nápojů. Pro výrobu byla použita koncentrovaná a ředěná syrovátka v poměru 1:1 s …víceAbstract:
Dairy products are increasingly consumed due to their nutritional properties and a large number of variations and flavors. This thesis deals with fermented raw drinks, where it is possible to study the effects of heat treatment of whey and growing conditions on the development of yogurt culture and thus on the production of whey drinks. Concentrated and dilute whey in a ratio of 1: 1 with distilled …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Fitzianová, Tereza. Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby a jakost fermentovaného česneku
Ilona Opavská -
Technologie výroby trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Jan BEDRNÍČEK -
Technologie výroby a hodnocení jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Barbora Chytilová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti trvanlivých fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků
Kateřina Podmolíková -
Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice
Jitka ŠINDLEROVÁ -
Technologie výroby a hodnocení jakosti roztíratelných masných výrobků
Kamila Řehůřková -
Využití inovačních technologií při výrobě fermentovaných potravin
Jaroslav Krupinský