Tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska – Bc. Lucie Beranová
Bc. Lucie Beranová
Bakalářská práce
Tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska
Traditional dishes of Chodsko and Plzeňsko
Anotace:
Tématem Bakalářské práce jsou tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska. Úkolem bylo přiblížit tyto tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska a popsat jejich historii, ale také ze kterých ingrediencí jsou tato jídla připravovaná. Cílem práce je zjistit, zdali by byl zájem o zařazení těchto tradičních pokrmů do nabídky stravování Street food. V první části se práce zabývá teorií, kde jsou definovány základní pojmy …víceAbstract:
The topic of the bachelor thesis is traditional dishes of Chodsko and Plzeňsko. The task was to approach these traditional dishes of the Chodsko and Plzeň regions and to describe their history, but also from which ingredients these dishes are prepared. The aim of the thesis is to find out whether there would be an interest in including these traditional dishes in the Street food menu. The first part …víceKlíčová slova
tradice pokrm Plzeňsko Chodsko tradiční pokrm Street food tradition dish traditional dishes
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 11. 2022
Identifikátor:
https://is.ucp.cz/th/ruyx1/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 2. 2023
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BERANOVÁ, Lucie. \textit{Tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/jedy1y/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Analýza tradiční gastronomie ve vybraném regionu
Dominika Baranová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Denis Mizler -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Tradiční pokrmy a nápoje jako nedílná součást kulturního dědictví a cestovního ruchu Polska
Lucie Brtníčková -
Kulinárske dedičstvo vybraného regiónu
Lenka Zagrapanová -
Nutričné hodnoty tradičných svetových kuchýň
Eva Baloghová -
Vytvoření gastronomického konceptu „Food Truck“
Michaela Kašparová