Spektrofotometrické stanovení antioxidační aktivity – Vladimíra Kubištová
Vladimíra Kubištová
Bakalářská práce
Spektrofotometrické stanovení antioxidační aktivity
Spectrophotometric determination of antioxidant activity
Anotace:
Cílem této práce bylo stanovit celkovou antioxidační aktivitu u vybraných vzorků piv, mezi kterými byli zástupci světlých ležáků, světlých výčepních piv, tmavých piv a piv nealkoholických. Pro samotné měření antioxidační aktivity byla použita spektrální metoda (konkrétně UV/VIS spektrofotometrie) založená na principu zhášení stabilního volného syntetického radikálu 1,1-difenyl-2-(2,4,6-trinitrofenyl …víceAbstract:
The aim of this work was to determine the total antioxidant activity of selected samples of beer, among whom were representatives of the pale lagers, light draft beers, dark beers, non-alcoholic beer. The spectral method (specifically UV/VIS spectrophotometry) was used to measure antioxidant activity alone. This method based on the principle of scavenging the stable free synthetic radical 1,1-diphenyl …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2010
- Vedoucí: David Milde
- Oponent: Jana Skopalová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 17. 5. 2010 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Investigation of the effect of free radicals on cell spheroids - 3D cell aggregates cultured in liquid marbles
Anna Krejčí -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová -
Bylinné nápoje na bázi piva
Ondřej Silly -
Bylinné nápoje na bázi piva
Vanda Doležalová -
Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva
Daniel Zhouf
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses jh1tzw jh1tzw/2
19. 5. 2010