Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce – Hana Hromadová
Hana Hromadová
Bakalářská práce
Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce
Studies of antioxidant capacity of selected species of small fruit
Anotace:
Bakalářská práce na téma Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce byla vypracována v letech 2015-2016 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty, Mendlovy univerzity v Brně. Cílem práce bylo charakterizovat antioxidační látky a jejich účinky na lidské zdraví. Dále popsat složky s antioxidačním účinkem v plodech vybraných druhů drobného ovoce. Na …víceAbstract:
The bachelor Studies of antioxidant capacity of selected species of small fruit was drafted in the years 2015-2016 at the Institute of Post-Harvest Technology of Horticultural Products of Horticultural Faculty, Mendel University in Brno. The aim of the study was to characterize antioxidant substances and their effects on human health. Further to describe the ingredients with antioxidation effect in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Ivo Ondrášek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Plody kamčatských borůvek (Lonicera kamtschatica) jako nový zdroj chemických látek v lidské výživě.
Zuzana ŽÁKOVÁ -
Genetické markery pro studium vnitrodruhové variability rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Šárka GRYGAROVÁ -
Mikrosatelity pro odlišení odrůd rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Šárka MICHÁLEK GRYGAROVÁ -
Stanovení vybraných biologicky významných prvků v produktech z rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Marie Hájková -
Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Aneta Štěpánová -
Možnosti využití plodů odrůd Hippophae rhamnoides pro zpracování
Tereza Sobotková -
Význam a využití rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides L. ) ve veterinární medicíně
Olga Lešnerová -
Možnosti využití plodů odrůd Hippophae rhamnoides pro zpracování
Martina Habrcetlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva