Vyhodnocení kvalitativních parametrů jehněčího masa – Bc. Monika Ničová
Bc. Monika Ničová
Master's thesis
Vyhodnocení kvalitativních parametrů jehněčího masa
Evaluation of qualitative parameters of lamb
Abstract:
Cílem této diplomové práce na téma „Vyhodnocení kvalitativních parametrů jehněčího masa“ bylo popsat současné poznání v oblasti kvality jehněčího masa (vyhodnocení nutričních a technologických parametrů). V pokusu bylo použito 24 jatečných beránků tří plemen. Bylo vybráno plemeno Suffolk, které patří mezi masná plemena a dále plemena Zwartbles a Romney, která patří mezi kombinovaná plemena. U jednotlivých …moreAbstract:
The aim of this master thesis on the topic "Evaluation of qualitative parameters of lamb" was to describe the current knowledge in the field of lamb quality (evaluation of nutritional and technological parameters). In the experiment were used 24 lambs for slaughter of three breeds. Were selected the Suffolk breed, which belongs to the meat breeds, and also the Zwartbles and Romney breeds, which belong …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Determining of the meat freshness by DART
Anastasiya Mykhaylenko -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Jana Ryvolová