Bc. Jana Hrubá
Diplomová práce
Somatické buňky v kozím mléce
Somatic Cells in Goat Milk
Anotace:
Mléko je potravina živočišného původu, jejíž konzumace může být pro lidské zdraví prospěšná, protože představuje nejen významný zdroj bílkovin, ale i dalších látek (CLA, bioaktivních peptidů, vápníku aj.), které mohou mít pozitivní vliv na zdraví člověka. Mléko určené k lidské výživě musí splňovat legislativní podmínky, týkající se mikrobilogické kvality mléka, které zajišťují, že jeho konzumací nedojde …víceAbstract:
Milk is food of an animal origin whose consumption could be beneficial for human ´s health, not only for an important source of protein, but also for other substances (e.g. CLA, bioactive peptides, calcium etc), that could have a positive effect on human ´s health. Milk which is intended for human consumption must meet legislative conditions, regarding the microbiological quality of milk, which declares …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva