Bc. Zuzana Lamrichová

Diplomová práce

Trendy v enkapsulácii potravín

Trendy v enkapsulaci potravin
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi enkapsulace v potravinářském průmyslu. Pojednává o jeho použití, dopadech a bezpečnostních aspektech. Seznamuje čtenáře také se současně využívanými metodami enkapsulace, materiály a jejich použitím v potravinářském průmyslu. Pojednává o prodloužení trvanlivosti potravin, jako o důležitém aspektu používání enkapsulačních technologií. Dále byla vyvinuta metodika …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the possibilities of encapsulation in the food industry. It discusses its uses, impacts and safety aspects. Then, it also introduces the reader to currently used encapsulation methods, materials and their application in the food industry. Thesis discusses food shelf-life extension as an important aspect of the use of encapsulation technologies. Further, the paper developed …více
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá možnosťami enkapsulácie v potravinárskom priemysle. Hovorí o jej využití, dopadoch a bezpečnostných aspektoch. Čitateľovi tiež približuje súčasne využívané metódy enkapsulácie, materiály a ich aplikáciu v potravinárstve. Pojednáva o predlžovaní trvanlivosti potravín ako o dôležitom aspekte využitia enkapsulačných technológií. Ďalej bola v práci vyvinutá metodika enkapsulácie …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Jiřina Omelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie