Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka – Alexandra KOČANOVÁ
Alexandra KOČANOVÁ
Bachelor's thesis
Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka
Nutritional evaluation of naturally gluten-free foods in the celiac diet
Anotácia:
Bezlepková strava je pro pacienty s celiakií jedinou známou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro tyto pacienty znamená celoživotní úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením přirozeně bezlepkových potravin a jejich porovnáním s procesovanými bezlepkovými potravinami ve stravě celiaka. Cílem práce bude porovnání nutričních hodnot přirozeně bezlepkových potravin s průmyslově zpracovanými …viacAbstract:
A gluten-free diet is for patients with celiac disease performing a possible known treatment or adjustment of a medical condition. For these patients, it means a lifelong diet. This work deals with the nutritional evaluation of naturally gluten-free foods and their comparison with processed gluten-free foods in the celiac diet. The aim of the work will be to compare the nutritional values of naturally …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 8. 2021
- Vedúci: Mgr. Pavla Škarková, DiS.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Práce na příbuzné téma
-
Bezlepková strava
Vladislava Solodkaia -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Bezlepková strava
Martina Mrázková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Celiakie
Kateřina Křížková -
Analýza střevního mikrobiomu a stanovení lepkových peptidů u pacientů s celiakii
Barbora Štefíková -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská