Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka – Alexandra KOČANOVÁ
Alexandra KOČANOVÁ
Bachelor's thesis
Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka
Nutritional evaluation of naturally gluten-free foods in the celiac diet
Abstract:
Bezlepková strava je pro pacienty s celiakií jedinou známou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro tyto pacienty znamená celoživotní úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením přirozeně bezlepkových potravin a jejich porovnáním s procesovanými bezlepkovými potravinami ve stravě celiaka. Cílem práce bude porovnání nutričních hodnot přirozeně bezlepkových potravin s průmyslově zpracovanými …moreAbstract:
A gluten-free diet is for patients with celiac disease performing a possible known treatment or adjustment of a medical condition. For these patients, it means a lifelong diet. This work deals with the nutritional evaluation of naturally gluten-free foods and their comparison with processed gluten-free foods in the celiac diet. The aim of the work will be to compare the nutritional values of naturally …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 24. 8. 2021
- Supervisor: Mgr. Pavla Škarková, DiS.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy
Theses on a related topic
-
Bezlepková strava
Vladislava Solodkaia -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Bezlepková strava
Martina Mrázková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Celiakie
Kateřina Křížková -
Analýza střevního mikrobiomu a stanovení lepkových peptidů u pacientů s celiakii
Barbora Štefíková -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská