Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin – Bc. Markéta Langová
Bc. Markéta Langová
Diplomová práce
Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin
Technological possibilities of production of soft drinks with the use of brewing raw materials
Anotace:
Sortiment nápojů se neustále rozšiřuje o nové senzoricky atraktivní produkty se zdravotními benefity. K takovým výrobkům stále častěji přibývají nápoje, které vznikají fermentací nemléčných substrátů a k fermentaci ovocných a zeleninových šťáv lze použít různé skupiny bakterií nebo kvasinek. Právě na možnosti využití takovýchto mikroorganismů, pivovarských a netradičních surovin v rámci produkce nových …víceAbstract:
The range of beverages is constantly expanding with new sensory attractive products with health benefits. Such products are increasingly accompanied by beverages resulting from the fermentation of non-dairy substrates, and various groups of bacteria or yeasts can be used to ferment fruit and vegetable juices. This work focuses on the possibility of using such microorganisms, brewing and non-traditional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Netradiční uplatnění sladařských a pivovarských surovin a produktů v potravinářských technologiiích.
Tereza Chlápková -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai -
Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu
Kateřina Křesalová -
Vliv vybraných parametrů na průběh fermentace modelových systémů pomoci symbiotických kultur
Markéta Mikešová -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář