Bc. Markéta Langová

Diplomová práce

Technologické možnosti výroby nealkoholických nápojů s využitím pivovarských surovin

Technological possibilities of production of soft drinks with the use of brewing raw materials
Anotace:
Sortiment nápojů se neustále rozšiřuje o nové senzoricky atraktivní produkty se zdravotními benefity. K takovým výrobkům stále častěji přibývají nápoje, které vznikají fermentací nemléčných substrátů a k fermentaci ovocných a zeleninových šťáv lze použít různé skupiny bakterií nebo kvasinek. Právě na možnosti využití takovýchto mikroorganismů, pivovarských a netradičních surovin v rámci produkce nových …více
Abstract:
The range of beverages is constantly expanding with new sensory attractive products with health benefits. Such products are increasingly accompanied by beverages resulting from the fermentation of non-dairy substrates, and various groups of bacteria or yeasts can be used to ferment fruit and vegetable juices. This work focuses on the possibility of using such microorganisms, brewing and non-traditional …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie