Gastronomie jako součást kulturního turismu – Mgr. Rebeka Maria Kasapidu
Mgr. Rebeka Maria Kasapidu
Diplomová práce
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Gastronomy as a part of cultural tourism
Anotace:
Magisterská diplomová práce se zabývá tématem gastroturismu v kontextu kulturního turismu. Cílem práce je analýza této specifické formy cestovního ruchu v teritoriálně vymezené oblasti Jihomoravského kraje a možné propojení gastronomie s kulturou tohoto regionu. Práce je rozdělena na tři části. Teoretická část se zabývá vymezením cestovního ruchu, kulturního a gastronomického turismu a pojmu Slow Food …víceAbstract:
The master diploma thesis deals with a culinary tourism within the context of cultural tourism. The main aim of this thesis lies in the analysis of this specific form of tourism in regionally defined area of Southern Moravia and a possible connection of gastronomy with this region's culture. The thesis consists of three sections: the theoretical one deals with a definition of tourism, either a cultural …víceKlíčová slova
cestovní ruch kulturní turismus gastronomický cestovní ruch gastroturismus gastronomie Jihomoravský kraj vinařský cestovní ruch pivní cestovní ruch Czech specials slow tourism slow food tourism culinary culture tourism culinary tourism food tourism gastronomy South Moravian Region wine tourism beer tourism
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2020
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/i6n2v/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2020
- Vedoucí: Mgr. Viktor Pantůček, Ph.D.
- Oponent: doc. Ing. František Svoboda, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Obecná teorie a dějiny umění a kultury / Management v kultuře
Práce na příbuzné téma
-
Gastronomický cestovní ruch jako nástroj regionálního rozvoje
Kateřina Třísková -
Gastronomický cestovní ruch - Potenciál pivního cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji
Lukáš Kulhánek -
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Gastronomický cestovní ruch v Itálii
Alina Safronova -
Gastronomický cestovní ruch se zaměřením na město Liberec
Michaela Rysnerová -
Gastronomický cestovní ruch
Michelle Jana Hofmannová -
Zážitkový cestovní ruch ve Středočeském kraji
Karolína Poláčková -
Vliv gastronomického turismu na cestovní ruch
Šárka Knapová