Gastronomie jako součást kulturního turismu – Mgr. Rebeka Maria Kasapidu
Mgr. Rebeka Maria Kasapidu
Master's thesis
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Gastronomy as a part of cultural tourism
Abstract:
Magisterská diplomová práce se zabývá tématem gastroturismu v kontextu kulturního turismu. Cílem práce je analýza této specifické formy cestovního ruchu v teritoriálně vymezené oblasti Jihomoravského kraje a možné propojení gastronomie s kulturou tohoto regionu. Práce je rozdělena na tři části. Teoretická část se zabývá vymezením cestovního ruchu, kulturního a gastronomického turismu a pojmu Slow Food …moreAbstract:
The master diploma thesis deals with a culinary tourism within the context of cultural tourism. The main aim of this thesis lies in the analysis of this specific form of tourism in regionally defined area of Southern Moravia and a possible connection of gastronomy with this region's culture. The thesis consists of three sections: the theoretical one deals with a definition of tourism, either a cultural …moreKeywords
cestovní ruch kulturní turismus gastronomický cestovní ruch gastroturismus gastronomie Jihomoravský kraj vinařský cestovní ruch pivní cestovní ruch Czech specials slow tourism slow food tourism culinary culture tourism culinary tourism food tourism gastronomy South Moravian Region wine tourism beer tourism
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2020
Identifier:
https://is.muni.cz/th/i6n2v/
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2020
- Supervisor: Mgr. Viktor Pantůček, Ph.D.
- Reader: doc. Ing. František Svoboda, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsMaster programme / field:
General Theory and History of Arts and Culture / Culture Management
Theses on a related topic
-
Gastronomický cestovní ruch jako nástroj regionálního rozvoje
Kateřina Třísková -
Gastronomický cestovní ruch - Potenciál pivního cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji
Lukáš Kulhánek -
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Gastronomický cestovní ruch v Itálii
Alina Safronova -
Gastronomický cestovní ruch se zaměřením na město Liberec
Michaela Rysnerová -
Gastronomický cestovní ruch
Michelle Jana Hofmannová -
Zážitkový cestovní ruch ve Středočeském kraji
Karolína Poláčková -
Vliv gastronomického turismu na cestovní ruch
Šárka Knapová